Задържаха грузинец, прекарвал мигранти през страната

Софийка районна прокуратура задържа до 72 часа грузинец, противозаконно подпомагал чужденци да преминават през страната

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 33-годишен гражданин на Грузия, противозаконно подпомагал чужденци да преминават през страната ни.


От неустановена дата и час до около 17,30 часа на 07.03.2023 г. в кв. ,,Западен парк“ в гр. София, с цел да набави за себе си имотна облага – сума в размер от 1000 евро, обвиняемият Г.М. е подпомогнал чрез осигуряване на транспорт петима граждани на Кралство Мароко да преминат през страната ни в нарушение на закона. Деянието е извършено чрез използване на лек автомобил, марка „Фиат“.


По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1 и т. 5, във връзка с ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 6 години и глоба от 5000 до 20 000 лева.


Предвид възможността да се укрие, Г.М. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.


Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж