Задържаха под стража 26 годишен за притежание на 117 гр. марихуана

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Районна прокуратура – Търговище привлече млад мъж от областния град към наказателна отговорност за държане без надлежно разрешително на високорискови наркотични вещества – престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК. По искане на наблюдаващия случая прокурор, съдът определи 26-годишният К.К. да търпи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Той е криминално проявена и осъждан за друго престъпление, свързано с наркотични вещества, като настоящото деяние е извършено в периода на изпитателния срок по влязло в сила наказание.

На 24 ноември 2022 година, при извършено претърсване и изземване в дома на мъжа в търговищки квартал, са намерени и иззети 117 грама суха тревиста маса, установена като марихуана. К.К. е привлечен в качеството му на обвиняем и задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярката за неотклонение. 

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава под надзора и ръководството на Районна прокуратура – Търговище. Определението на съда подлежи на въззивен контрол.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж