Задържаха престъпник за кражба на парфюми за над 900 лв

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Софийска районна прокуратура задържа до 72 часа мъж за кражба, извършена в условията на продължавано престъпление.

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 41-годишен мъж за кражба, извършена в условията на продължавано престъпление. 

На 08.01.2023 г. , обвиняемият В. В. откраднал от дрогерия на бул.“Мадрид“в гр. София различни парфюми на стойност 961,88 лева и си тръгнал. На 16.01.2023 г. обвиняемият отново отишъл в същата дрогерия и направил опит да отнеме още парфюми на стойност 179,98 лева. Опитът му останал недовършен тъй като бил задържан от охранители. 

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 194 ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1  от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“. 

В.В. е осъждан. Предвид възможността да се укрие, той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. 

Предстои да бъде внесено искане в Софийски районен съд за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемият. 

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж