Задържаха рецидивист за убийство в София

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

На 24.02.2023 г. Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност 41-годишния Я. Б. за умишлено убийство, представляващо опасен рецидив по чл. 116, ал. 1, т. 12 от НК и го задържа за срок до 72 часа.

Досъдебното производство е образувано на 21.02.2023 г. от СДВР в условията на неотложност със съставянето на протокола за първо действие по разследването и се води под ръководството и надзора на СГП.   

Обвинението е за това, че на 21.02.2023 г. в гр. София, бул. „Княгиня Мария Луиза“ № 102, в района на Предгаров площад, на тераса, намираща се на гърба на павилион, Я. Б. умишлено умъртвил лице от мъжки пол с неустановена самоличност, като му причинил тежка съчетана гръдна и закрита черепно – мозъчна травма.

Я. Б. е извършил деянието след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление (кражба) на 2 г. лишаване от свобода, което той е изтърпял ефективно.

След преценка на материалите, събрани в началния етап на разследването, наблюдаващият прокурор е счел, че има достатъчно доказателства, че Я. Б. е извършил престъплението, за което е обвинен, както и че е налице висока обществена опасност на деянието и дееца, което налага неговото задържане. 

Предстои да бъде внесено искане в Софийски градски съд за вземане спрямо обвиняемия на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж