Задържаха сърбин превозвал афганистански мигранти

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 22-годишен гражданин на Република Сърбия, противозаконно подпомагал чужденци да преминат през страната ни и попречил на орган на властта да изпълни служебните си задължения.

НА 02.03.2023 г. около 23,20 часа на 4-ти км на АМ „Тракия“ в гр. София, обвиняемият С.Г. с цел да набави за себе си имотна облага, подпомагал 12 граждани на Афганистан да преминат през страната ни в нарушение на закона, като ги превозвал в лек автомобил марка „Опел“. Обвиняемият е попречил на орган на властта да изпълни служебните си задължения, като не спрял управлявания от него автомобил при подадени светлинни и звукови сигнали от полицейски служители.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 281, ал.2, т.1 и т.5, вр. ал. 1 от НК и по чл.270, ал. 1 от НК, за които се предвижда наказание „лишаване от свобода“.

С.Г. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.  

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж