Задържаха служител на МВР с близо 2 кг. марихуана

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

В Следствения отдел на Софийска градска прокуратура (СО-СГП) под ръководството и надзора на прокурор в СГП се провежда разследване във връзка с получени данни от Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР (ДВС-МВР) за служител на Министерство на вътрешните работи, който евентуално извършва престъпления с предмет наркотични вещества.

Още в рамките на вчерашния ден служители на ДВС-МВР са уведомили СГП и са потърсили съдействие от дежурен прокурор във връзка с наличните данни. Незабавно прокурор в СГП е дал указания и е била създадена необходимата организация за извършване на действия по разследване при неотложност от следовател в СО-СГП.

В резултат на предприетите действия на 28.03.2023 г. А. Д. – служител на МВР, бил спрян за проверка докато пътувал с лек автомобил в района на 1-ви километър на път Е 871 в посока от гр. Перник към гр. София. В автомобила били открити вещества, за които са събрани данни, че евентуално са високорискови наркотични вещества, а именно – коноп с тегло 1 883,52 гр.

Досъдебното производство е образувано от следовател в СО-СГП със съставянето на протокола за първо действие по разследването, а именно – претърсване и изземване. При извършване на действията съдействие оказали служители на ДВС-МВР. А. Д. бил задържан за срок до 24 часа със Заповед на служител на ДВС-МВР.

С постановление на наблюдаващия прокурор от 28.03.2023 г. А. Д. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че е държал наркотичните вещества без надлежно разрешително с цел разпространението им – престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК. На основание чл. 64, ал. 2 от НПК обвиняемият е задържан с постановление на прокурора за срок до 72 часа.

Предстои СГП да внесе в Софийски градски съд искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.  

Разследването по делото продължава за установяване на всички обстоятелства по предвидения в закона ред.  

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж