Задържаха трафиканти на мигранти

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Под ръководството на Районна прокуратура – Видин се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1, т. 3, и т. 5, вр. ал. 1 от НК.

Около 05,00 ч. на 19.02.2023 г. в гр. Димово, област Видин, на 30 км от граничната зона, били установени 24 лица от Афганистан, незаконно преминаващи в страната. Мигрантите били транспортирани с товарен автомобил, м. „Пежо“, и подсигурени с две пилотни коли.

Самоличността на трафикантите е установена. Те са български граждани – А.М. (на 40 години), Д.М. (на 46 години), З.Г. (на 32 години) и Н.Ц. (на 42 години).

Престъпното деяние е извършено по начин опасен за живота на мигрантите – товарният бус не е предназначен за превоз на хора. В хода на разследването са събрани доказателства, че автомобилът е собственост на търговско дружество.

С постановление на Районна прокуратура – Видин четирима трафиканти са привлечени в качеството на обвиняеми и са задържани за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж