Задържаха украинец за подкуп на полицаи

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Днес, 24.02.2023 г., Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност 46-годишния украински гражданин С. Б. за подкуп на двама служители на МВР. 

За престъплението по чл. 304а във вр. с чл. 304, ал. 1 от НК, за което е повдигнато обвинението, се предвижда наказание лишаване от свобода до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева.

Според събраните по делото до този момент доказателства служителите на реда А. К. и Н. Б. – мл. автоконтрольори към ОПП при СДВР, спрели за проверка моторно превозно средство, управлявано от С. Б., тъй като констатирали допуснато от водача нарушение на Закона за движението по пътищата. При представяне на лични документи обвиняемият дал на полицейските органи парична сума в евро, за да не му напишат акт и да не го глобят. 

С. Б. е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа. 

Предстои наблюдаващият прокурор да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж