Задържаха украинка издирвана в Танзания за контрабанда на костенурки

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас бе взета мярка „временно задържане“ за срок до 40 дни по отношение на украинската гражданка О.К. Тя е издирвана от властите в Танзания, чрез Интерпол. Спрямо О.К. в Танзания се провежда наказателно преследване за незаконно притежание и контрабанда на 116 костенурки от защитен вид. Те са държавна собственост и са били изнесени през международно летище в Танзания. За посоченото престъпно деяние наказателният закон в Танзания предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок до 30 години.

О.К. е установена от българските власти на 28.02.2023 г. на ГКПП – „Малко Търново“. Престъпленията, за които тя е издирвана в Танзания имат аналог и в българския наказателен кодекс.

Постановената по отношение на О.К. мярка „временно задържане“ за срок до 40 дни е окончателна, тъй като тя е потвърдена от Апелативен съд – Бургас в съдебно заседание, проведено на 09.03.2023 г.

Предстои искането за екстрадиция на украинската гражданка да бъде разгледано по същество пред Окръжен съд – Бургас.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж