Задържан е собственикът на Хидрострой АД- Велико Желев

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

На 06.03.2023 г. МВР претърсва офисите на Велико Желев.

Бившият шеф на Агенция “Пътна инфраструктура” и собственик на фирма “Хидрострой” АД е задържан и се намира на място на претърсванията.

По предварителна информация става дума за разследване за принуда.

На 07.03.2023 г. Борислав Георгиев от Софийска градска прокуратура сподели информация пред журналисти.

От обискираните имоти са иззети веществени доказателства, документи и компютри.

Той потвърди, че се наблюдава разследване за нанасяне на телесна повреда, което впоследствие е преквалифицирано и към момента се води разследване за изнудване на бивш служител на Велико Желев.

По данни на МВР, пътният бос му е въздействал да подпише документи с невярно съдържание.

Престъплението е извършено от трима души.

Бивш служител на дружество, свързано с Велико Желев, е бил принуден да подпише документи с невярно съдържание.

Те са свързани с имуществено разпореждане – поемане на задължения, като става въпрос за отношения в рамките на дружеството, обясни зам.районният прокурор Борислав Георгиев.

Наблюдаващият прокурор предстои да прецени дали се касае за престъпление, което трябва да разследва Софийска районна прокуратура или Софийска градска прокуратура.

Все още не е изяснен характерът на телесната повреда, по първоначални данни тя е лека, но предстои заключението на медицинско лице.

Полицейски патрул е разположен до къщата на Велико Желев във варненския курорт „Св. Св. Константин и Елена”. 

Полицията е в изпълнение на разпореждане на МВР, свързано с разследването и до този момент няма да предприема други действия.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж