Задържат под стража 45-годишна адвокатка за извършената измама

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

По искане на Софийска районна прокуратура съдът задържа под стража 45-годишна адвокатка за извършена измама.

Д.М. е привлечена към наказателна отговорност за това, че на 17.11.2022 г. в гр. София, с цел да набави за себе си имотна облага, е въвела в заблуждение Е.Р., като й казала, че в ГДБОП-МВР имало досие срещу нея и до 4-5 дни ще бъде задържана. Д.М. казала на Е.Р., че ако й даде 20 000 евро ще й помогне.  На 25.11.2022 г. пострадалата дала на обвиняемата 5000 евро.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК, а Д.М. беше задържана за срок до 72 часа.

Днес, 28.11.2022 г., състав на Софийски районен съд се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор и постанови най-тежката мярка за неотклонение спрямо Д.М., а именно задържане под стража.

Мярката за неотклонение подлежи на обжалване през Софийски градски съд.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж