Задържат под стража полицая взел подкуп

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

По искане на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд (СГС) взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В. Т., обвинен в извършването на подкуп.

Наблюдаващият прокурор изтъкна пред съда, че са налице всички предвидени в закона предпоставки за взимане на най-тежката мярка за неотклонение: налице е обосновано предположение относно авторството на деянието, в подкрепа на което са събрани достатъчно доказателства; престъплението, за което В. Т. е привлечен към наказателна отговорност, е наказуемо с лишаване от свобода; налице е и реална опасност от извършване на престъпление. В подкрепа на това твърдение прокурорът подчерта, че престъплението, за което е повдигнато предварително обвинение, е добре измислено и планирано, като при извършването му са използвани професионалните качества и умения на обвиняемия като оперативен работник. Прокурорът изложи тезата си, че обвиняемият би могъл да въздейства върху поведението на свидетели по делото, ако не бъде задържан под стража. Отбеляза непоколебимата настоятелност, с която е извършено деянието, изразена в поемането на инициативата за среща от страна на обвиняемия и отправеното предложение към собственика на търговското дружество „да се оправят нещата“, неколкократните разговори между двамата по повод подкупа, намесването в тях на прекия ръководител на обвиняемия и на лице, представено като експерт, избора на място за получаване на сумата – в автомобила на обвиняемия, разположен на оживен столичен булевард.    

Съдът намери, че макар и в ранен етап, в хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, които водят до извод за обосновано предположение, че именно обвиняемият е извършила престъплението, за което е привлечен в това качество. Съдът прие, че е налице и реална опасност от извършване на друго престъпление. Поради това определи като подходяща най-тежката мярка за неотклонение.  

Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд. 

Разследването по случая продължава. 

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж