Заев: Ако сега не намерим решение с България, едва ли ще го сторим през 2022 г.

Подобни
Новини

Георги Донков
Георги Донковhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.

Ще направя всичко, за да се намери решение с България, ако то не се намери сега, не вярвам, че ще се намери през 2022 година. Това каза премиерът на Северна Македония Зоран Заев, цитиран от МИА

“Между 14 декември и 15 януари е периодът, когато може да се проведе Съветът по общи въпроси. Това е възможност да се направи стъпка напред и най-накрая след шестнайсет и половина години да започнем преговори. Става въпрос за седмици”, заяви Заев.

“Лично смятам, че трябва да е ясно и на България, и на Европа, че най-малкото след мен присъствието на неизвестността ще е по-силно, защото ме познават какъв съм, какви политики водя и към какво се стремя и затова казвам, че това е най-позитивният период да се намери решение. За мен най-важното в държавата е евроатлантическият път и онова, което е започнато с България. На края сме, на фото финиш и не може това така да се остави. Ясно е утвърдена целта кога това може да се завърши, следва период, когато Франция ще председателства (Съвета на ЕС) и изборите, които ще са там напролет, така че е малък периодът да се намери прозорец за решение на спора между Северна Македония и България”, каза още премиерът на РСМ, отговаряйки на журналистически въпроси след подписаното споразумение с лидера на “Алтернатива” Африм Гаши, информира БТА.

Заев повтори, че е в оставка и от двете функции, премиерската и партийната, като каза, че за кадровите решения, които предлага “Алтернатива”, ще решава новият мандатоносител.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж