Заловиха кръстникът на “Коза ностра” – Матео Месина Денаро

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Босът на мафията Матео Месина Денаро е арестуван от властите в Италия.

След 30 години бягство е заловен в частна клиника в Палермо, Сицилия.

Матео Месина Денаро е роден на 26 април 1962 г., известен също като Диаболик, е бос на сицилианската мафия.

Той получи прякора си от едноименния италиански герой от комикси. Смятан за един от новите лидери на Коза Ностра след ареста на Бернардо Провенцано на 11 април 2006 г. и ареста на Салваторе Ло Пиколо през ноември 2007 г.

Месина Денаро става известен в национален мащаб на 12 април 2001 г., когато списание L’Espresso го поставя на корицата със заглавие: Ecco il nuovo capo della Mafia („Ето го новият шеф на мафията“ или „Ето го новият бос на мафията“).

До момента е бил беглец в списъка на най-издирваните от 1993 г. и според списание Forbes е сред десетте най-издирвани престъпници в света.

Със смъртта на Бернардо Провенцано през 2016 г. и Салваторе Риина през 2017 г., Месина Денаро се смята за безспорен бос на всички босове в мафията.

Снимка: Уикипедиа
- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж