Заловиха над 690 000 евро недекларирана валута на Капитан Андреево

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград привлече като обвиняем по бързо производство З.Ю., на 40 г., турски гражданин, за това, че на 27 февруари 2023 г. на ГКПП- Капитан Андреево при излизане от България за Турция не изпълнил задължението си да декларира писмено пред митническите органи пренасяната валута през границата на страната, която  е външна за Европейския съюз и стойността на паричните средства е в особено големи размери.

Престъплението е квалифицирано по чл.251 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 27 февруари 2023 г. на ГКПП-Капитан Андреево за излизане от България в посока към Турция пристигнал товарен автомобил с турска регистрация, управляван от З.Ю. Той пътувал от Нидерландия за Турция през България.

При извършена проверка във фабрична кухина на хладилния агрегат на ремаркето митническите служители от Териториална дирекция “Митница Бургас” при Агенция „Митници“ открили  недекларирани парични средства – 698 820 евро. Недекларираните парични средства са с българска равностойност около 1 366 773 лева.

Обвиняемият З.Ю. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж