Зам.-кметът по образование в СО: Децата от 5-и до 7-и клас да се върнат на училище

Според него резултатите от тестванията в София днес са показали, че училищата не е трябвало да бъдат затваряни

Подобни
Новини

Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.

И децата от 5-и до 12-и клас да се върнат в училище. За това призова столичният заместник-кмет по образование Мирослав Боршош.

Според него резултатите от тестванията в София днес са показали, че училищата не е трябвало да бъдат затваряни.

„24 113 ученици са тествани в столицата днес, от които два са били с положителен тест. От всичките 650 учители един е бил с положителен антигенен тест. По-късно е направил PCR тест и той е бил отрицателен“, каза зам.-кметът Боршош, който се включи като доброволец и родител в тестването на малките ученици.

“Тези резултати показват, първо, че училищата не трябваше да бъдат затваряни, както настоявахме. И второ, че децата от всички останали класове трябва незабавно да се върнат в училище. Като зам.-кмет с ресор “Образование” и като родител настоявам още от първия ден Министерството на здравеопазването да преразгледа своята заповед и да отмени локдауна, наложен над образованието на децата ни”, каза Боршош.

Той припомня още, че училищата бяха затворени при 4% карантинирани паралелки в малките класове и около 7% в гимназиален етап.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж