Заместник-министър Петър Георгиев участва в инспекцията на „Арена Бургас“, очаква се до два месеца тя да получи Акт 16

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Заместник-министърът на младежта и спорта Петър Георгиев участва заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков и арх. Деляна Панайотова – и.д. началник на Дирекцията за национален строителен контрол в инспекция на „Арена Бургас“. 

След поредица от срещи с изпълнителя на обекта и ръководството на ММС е поет ангажимент залата да бъде пусната в експлоатация до 2 месеца. Това трябва да стане при изпълнение на вече подписания договор.  

„Предстои преработка на проекта за противопожарна безопасност и строителят е поел ангажимент за завършването на залата“, заяви министър Шишков. 

„Една от приоритетните цели на министър Весела Лечева е да се намери решение за довършването на „Арена Бургас“ и по този въпрос се работи от първия ден на мандата. Костваше около два месеца и половина работа на експертни групи и в крайна сметка се постигна споразумение между инвеститора на залата и Министерството на младежта и спорта“, заяви зам.-министър Петър Георгиев. 

„Благодаря на министър Шишков, на министъра на младежта и спорта Весела Лечева, на областния управител Мария Нейкова, както и на ДНСК, че се намери държавническа и политическа воля залата да се завърши. Това безвремие от почти година и половина по отношение на „Арена Бургас, в което нищо не се правеше, беше загубено време за града и за спорта“, отбеляза кметът на Бургас Димитър Николов.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж