Замяната на твърдите и течни горива с природен газ е подобрила въздуха в Ловеч

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

През 2022 г.  „Овергаз Мрежи“ АД е доставил на клиентите си в община Ловеч над 4.4 млн. нм3 (нормален кубически метър) природен газ и в резултат на замяната на твърдите и течните горива и електроенергия с природен газ са постигнати значими годишни спестявания и подобрен въздух. Това става ясно от предоставена информация от Кирил Марковски, изпълнителен директор на „Овергаз Мрежи“ АД, до кмета Корнелия Маринова.  Информацията е в изпълнение на чл. 63, ал. 10 от Закона за енергийна ефективност. От нея става ясно, че спестената крайна енергия, изчислена в мегаватчас  (MWh), е 8 969.25, а спестената първична енергия в MWh възлиза на 12 354.22.

Чрез замяната на твърдите и течни горива с природен газ е избегнато отделянето на 360 тона вредни емисии, в т. ч. 330 тона киселинни оксиди и 27 тона фини прахови частици. Това е подобрило качеството на атмосферния въздух в общината. Емисиите от парникови газове са намалели с над 7 500 тона.

Използването на природен газ допринася за изпълнението на ангажиментите на Община Ловеч, свързани с осигуряването на чистотата на въздуха в съответствие със Закона за  чистота на атмосферния въздух. Подобреното качество на въздуха оказва значителен положителен ефект върху здравето на населението.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж