Започна изпитът по химия за кандидат-студенти в Софийския университет

За участие в него са подали заявления 737 души

Подобни
Новини

Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.

В 9:00 часа в аудитория 272-а в Ректората на Софийския университет “Св. Климент Охридски” започна изпитът по химия. За участие в него са подали заявления 737 кандидат-студенти, съобщи пресцентърът на най-старото висше училище у нас.

Кандидат-студенти изтеглиха вариант 1 на теста в компонент 1 на изпита, както и вариант 1 в компонент 2 – 1. Химични свойства на етанол. 2. Заместителни реакции в бензеновото ядро. 3. Обяснете с химични уравнения окислението на метилбензен и етилбензен. 4. Влияние на концентрацията на реагиращите вещества върху скоростта на химичната реакция. 5. Хидролиза на соли. Хидролизна константа. Компонент 2 е задължителен само за желаещите да кандидатстват в специалността “Медицина”.

Специалностите, в които се кандидатства с успешно издържан изпит по химия са: “Физика”; “Инженерна физика”; “Ядрена техника и ядрена енергетика”; “Физика и математика”; “Астрофизика, метеорология и геофизика”; “Физика и информатика”; “Медицинска физика”; “Комуникации и физична електроника”; “Квантова и космическа теоретична физика”; “Фотоника и лазерна физика”; “Оптометрия”; “Физика на ядрото и елементарните частици (обучение на английски език)”; “Компютърно инженерство”; “Учител по природни науки в основна степен на образованието”; “Химия”; “Химия и английски език”; “Химия и информатика”; “Екохимия”; “Компютърна химия”; “Ядрена химия”; “Инженерна химия и съвременни материали”; “Биология и химия”; “Медицинска сестра”.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж