Започва стоителството на жп участък от Петърч до Драгоман

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Заместник министър-председателят по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев ще даде старт на строителството на жп участъка от Петърч до Драгоман, както и на строителството на системите за сигнализация и телекомуникации на участъка Волуяк – Драгоман. 

Събитието ще се проведе на 20 януари 2023 г. (петък) в гр. Сливница, от 9.30 ч.

На церемонията ще присъстват заместник министър-председателят по управление на европейските средства Атанас Пеканов, заместник-министърът на транспорта и съобщенията Красимир Папукчийски, областният управител на Софийска област Радослав Стойчев и генералният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ Златин Крумов.

Проектът „Строителство на железен път, контактна мрежа и съоръжения на жп участък Петърч – Драгоман, проектиране, строителство и авторски надзор на системи за сигнализация и телекомуникации на участък Волуяк – Драгоман“ е част от проекта „Модернизация на жп линия София – Драгоман – Сръбска граница, участък Волуяк – Драгоман“, който се осъществява със съфинансиране от Кохезионния фонд, чрез Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020 г.Програмата на вицепремиера Христо Алексиев предвижда в 11.30 ч., посещение в град Пирот, Сърбия, където ще се срещне с министъра на строителството, транспорта и инфраструктурата на Сърбия Горан Весич. Двамата министри ще обсъдят железопътната свързаност между двете страни, повишаване капацитета на железопътната инфраструктура за обслужване на повече товарни влакове и възможността за откриване на нов железопътен граничен пункт между България и Сърбия.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж