Започва строителството на газовия терминал край Александруполис

По план газовото съоръжение ще е входна точка за синьо гориво на страната ни, както и за двете ни западни съседки

Подобни
Новини

Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.

Започва строителството на газовия терминал край Александруполис, а премиерът Кирил Петков ще участва в церемонията за изграждането на съоръжението в южната ни съседка. Премиерът ще посети и изграждащата се газоизмервателна станция в Комотини.

Премиерът Кирил Петков ще участва в церемония, която дава старт на строителството на терминала за втечнен газ край гръцкия град Александруполис.

На нея ще присъстват и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски, както и президентът на Сърбия Александър Вучич.

По план газовото съоръжение ще е входна точка за синьо гориво на страната ни, както и за двете ни западни съседки.

През новото съоръжение Европа ще може да получава газ от различни източници, а основни доставчици се очаква да бъдат САЩ и Катар.

Специално за България приоритетен е интерконекторът с Гърция, който ще бъде завършен през юни, а до есента през него трябва да тече към страната ни азерски природен газ.

Премиерът ще посети и изграждащата се край гръцкия град Комотини газоизмервателна станция.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж