Кметът на София разпореди снегорините да бъдат в готовност от 2 часа тази нощ

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

Във връзка с прогнозите за снеговалеж и понижаване на температурите кметът на София Йорданка Фандъкова проведе съвещание със зам.-кмета Десислава Билева, представители на Столичния инспекторат, дирекция “Аварийна помощ и превенция” и управителите на фирмите, ангажирани с почистването на града, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Фандъкова възложи да бъде създадена организация за работа и от 2 часà тази нощ снегопочистващата техника да бъде разположена на определените от Столичния инспекторат 66 местостоянки в София, като в районите с по-висока надморска височина машините да бъдат разположени час по-рано.

Приоритетно ще се почистват улиците, по които се движи градският транспорт, както и стръмни места и мостове в града, където се очакват заледявания. 

Управителите на фирми имат задачата да създадат и нужната организация за почистване на спирките и подходите към подлезите.

По време на работната си среща кметът Фандъкова беше информирана от зам.-кметът Десислава Билева, че фирмите за почистване разполагат с повече от 260 машини снегопочистваща техника и в базите си имат нужните количества соли.    

През днешния ден се извършват обработки на пътищата в ПП “Витоша”, където и в момента вали сняг.

От “Московска” 33 призовават водачите на пътни превозни средства да излизат на пътя само с добре оборудвани за зимата автомобили и да се съобразяват с пътните условия.  

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж