Заради ремонт се спира движението на участък от пътя Русе-Бяла

Предвиден е обходен маршрут

Снимка: МРРБ

На 14 юли (четвъртък), от 8 ч. до 20 ч., се спира движението по кръговото кръстовище на път I-5 Русе – Велико Търново в района на гр. Бяла за преасфалтиране на участъка. Това съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура. За да се спазят всички технологични изисквания при полагането на износващия асфалт, е необходимо да се ограничи преминаването по кръстовището.

Обходният маршрут по направлението Русе – Велико Търново е по път I-5 Русе – Обретеник, път III-5402 Обретеник – Ценово, път II-54 Ценово – Бяла и продължаване по път I-5 Бяла – Велико Търново, и обратно.

Трафикът от Свищов за Попово ще преминава по път II-54 Вардим – Караманово – Ценово, път III-5402 Ценово – Обретеник, път I-5 Обретеник – Борово, път III-5101 Борово – Пет кладенци, път II-51 Бяла – Попово, и обратно.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като следват стриктно поставената пътна сигнализация. На възловите кръстовища екипи на „Пътна полиция“ и сигналисти ще насочват шофьорите към обходните маршрути.

През кръговото кръстовище ще бъде разрешено преминаването на линейки, противопожарни автомобили автобуси на градския транспорт и автомобили на жителите на кв. „Гара Бяла“. 

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство при пътуването, но предприеманите дейности са наложителни, за да се осигури безопасното преминаване в участъка.