Завършен е първият етап от процедурата по екологична оценка на Националния план за възстановяване

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

Завършен е първият етап от процедурата по екологична оценка на проекта на Национален план за възстановяване и устойчивост, съобщават от МОСВ.

Министърът на околната среда и водите Асен Личев информира с писмо заместник министър-председателя по управление на европейските средства Атанас Пеканов, че е завършен първият етап от процедурата по екологична оценка на проекта на Национален план за възстановяване и устойчивост на Република България.

Изразено е становище по пълнотата на заданието за обхват и съдържание на Доклада за екологичната оценка. Разгледани са всички проектни предложения, които включват 43 реформи и 57 инвестиции. Преценена е съвместимостта на Националния план за възстановяване и устойчивост с режимите на защитените територии и с предмета и целите на опазване на защитените зони по „Натура 2000“. Дадени са указания и препоръки за следващите етапи на процедурата.

Предстои да бъде изготвен Доклад за екологична оценка, който ще бъде предоставен за консултации с обществеността преди одобряването му от МОСВ.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж