Заявяваме електронно шест услуги за парламентарните избори на 2 април 2023 г.

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Шест електронни услуги за предстоящите на 2 април 2023 г. парламентарни избори са публикувани на Портала за електронни административни услуги на Министерство на електронното управление. Те се предоставят от общински администрации. За да ги заявите електронно, е необходимо да притежавате Квалифициран електронен подпис (КЕП) и профил в системата „Електронно връчване“

Срокът, определен от ЦИК, за подаване на заявление за вписване в избирателния списък по настоящ адрес и подаване на заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия е до 18 март 2023 г. Публикуваните шест е-услуги са:

Подаване на заявление за вписване в избирателния списък в изборите на 2 април 2023 г.

Подаване на заявление за вписване в избирателния списък по настоящ адрес в изборите за народни представители на 2 април 2023 г.

Подаване на заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия в изборите на 2 април 2023 г.

Подаване на заявление за изключване от списъка на заличените лица преди предаването на избирателния списък на СИК

Подаване на заявление за отстраняване на непълноти и грешки в избирателния списък изборите на 2 април 2023 г.

Подаване на заявление-декларация за изключване от Списъка на заличените лица от избирател

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж