Здравка Евтимова с филма „Кръв от къртица“

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

За словото и истината гледайте на 15 март, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1

На 15 март, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1 в портретната документална поредица на обществената телевизия „БНТ Представя“ гледайте филма „Кръв от къртица“, посветен на писателката Здравка Евтимова – преподавател и изтъкнат преводач, един от най-награждаваните български автори у нас и в чужбина.

Здравка Евтимова обича живота и обича да пише. Пише, за да си почива, а за да си почива от писането – превежда. Обича езика – и българския, и английския. За нея всяка дума е отговорност, защото тежестта на думата зависи от нейния автор. 

Филмът „Кръв от къртица“ проследява ежедневието на Здравка Евтимова, в което съвместява работата си като преводач към Министерство на отбраната, преподавател по „Творческо писане“ в Софийския университет, грижите за 5 внучета и двор с дръвчета, срещи с читатели, книгите, писането – всичко това между две пътувания с влака между Перник и София. 

Кой е най-големият критик на писателя и защо поставя текстовете си под карантина, за словото и истината, за таланта като аномалия – писателката Здравка Евтимова във филма „Кръв от къртица“ на Николай Василев в поредицата „БНТ Представя“ на 15 март от 21:00 ч. по БНТ 1.  

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж