Здравни работници направиха протестно автошествие в София (ВИДЕО)

Причината - неизпълненото обещание на премиера Кирил Петков за вдигане на заплатите в сектора

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

С надути клаксони и знамена, коли на Синдикат “Защита” тръгнаха на автошествие от пл. “Независимост” в столицата.

Колоната се спря за кратко пред сградата на Министерски съвет. Полицаи ескортираха автошествието. На места се образува задръстване. Протестиращите развяха знамена от прозорците на автомобилите си.

Недоволството на здравните работници е заради неизпълненото обещание премиера Кирил Петков за вдигане на заплатите в сектора.

Протестиращите, които проведоха вече няколко акции пред сградата на Министерство на здравеопазването, заявяват категоричната си позиция против “унизително ниските и несправедливи възнаграждения на работещите в “Здравеопазването”, драстично намаляване на доходите им след спиране на изплащането на допълнителните възнаграждения за COVID-19.

Освен недоволството заради системата на здравеопазването, синдикат “Защита” изразява протест и срещу спекулативното повишаване на цените на енергията и горивата, което води до вихреща се инфлация, и безконтролното повишаване на цените на стоките от първа необходимост.

Стана ясно още, че към очаквания протест на превозвачите на 18 май, освен работодателските организации и таксиметровите шофьори ще се присъединят и  собственици на заведения. Протестиращите искат компенсиране на високите цени на електроенергията и природния газ, за да спре инфлацията.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж