Зеленски посети Николаев и Одеса за първи път от началото на войната

Той проведе заседание с представители на местната власт, на което бяха обсъдени действия за отбраната на региона и начините за организиране на коридор за износ на зърно

Снимка: Публичен профил на Володимир Зеленски във Facebook

Президентът на Украйна Володимир Зеленски за първи път посети южния фронт в страната. След обиколката си в Николаев, където видя тежките поражения в града и разговаря с военни и лекари, държавният глава беше и в Одеса. От началото на военните действия, градът е подложен на периодичен обстрел.

Зеленски проведе заседание с представители на местната власт, на което бяха обсъдени действия за отбраната на региона и начините за организиране на коридор за износ на зърно.

“Връщам се от юг, където посетих позициите ни в Николаев и Одеска област. Разговарях с нашите защитници, военни, полиция, Национална гвардия, Териториална отбрана. Те са уверени и нямат никакви съмнения в нашата победа. Няма да дадем юга на никого, ще си върнем всичко и морето ще бъде украинско и безопасно.” – заяви Зеленски във вече традиционното си нощно видеообръщение.