Зеленски: Русия е събрала “всички и всичко, което е способно да се бие”

Украинският президент повтори призивите си за повече оръжейни доставки за Украйна

Подобни
Новини

Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че вижда масирано струпване на руски войски, които се готвят да атакуват страната му, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

“Сега практически цялата боеспособна част на руската армия е съсредоточена на територията на нашата държава и в граничните райони на Русия”, заяви Зеленски по време на вечерното си видеообръщение, публикувано в Телеграм. По думите му руската страна е “събрала почти всички и всичко, което е способно да се бие с нас”.

Зеленски каза, че въпреки твърденията на руснаците, че нанасят удари само по военни обекти, те продължават да атакуват жилищни райони и да убиват цивилни граждани.

“Руската армия в тази война се записва завинаги в световната история като най-варварската и нечовешка армия в света”, каза Зеленски, цитиран от АП.

По думите му ситуацията в Мариупол остава непроменена и е “възможно най-тежка”. Президентът на Украйна заяви, че руската армия блокира всички опити за създаване на хуманитарни коридори от града.

Зеленски каза още, че Кремъл не е отговорил на предложението за размяна на Виктор Медведчук, близък до президента Владимир Путин, за защитниците на Мариупол.

Украинският президент повтори призивите си за повече оръжейни доставки за Украйна. “Ако имахме достъп до всички оръжия, от които се нуждаем, с които разполагат нашите партньори и които са сравними с оръжията на Руската федерация, вече щяхме да сме приключили тази война”, каза Зеленски.

“Морален дълг” на страните, които разполагат с тези оръжия, е да ги предоставят, посочи Зеленски и добави, че те биха могли да спасят живота на хиляди украинци, допълва БТА.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж