Зеленски: Украинско-руските преговори ще продължат днес

Украинският президент за пореден път се обърна към руските войници с призив да спрат да се бият. "Предлагам ви шанс да оцелеете", каза той

Подобни
Новини

Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.

Преговорите между Украйна и Русия ще продължат днес, каза украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс и БТА.

Той съобщи още, че е разговарял вчера по телефона с израелския премиер Нафтали Бенет в рамките на усилията за слагане на край на войната “със справедлив мир”.

“Нашата делегация също работи за това в преговори с руската страна, заяви украинският президент във видеообръщение през нощта. “Казаха ми, че нещата вървят много добре. Но нека видим. Преговорите ще продължат днес”, добави той.

Зеленски поздрави служителката на Първи канал на руската държавна телевизия, която в пряк ефир протестира срещу войната в Украйна, преди да бъде задържана, предаде Асошиейтед прес.

Украинският президент за пореден път се обърна към руските войници с призив да спрат да се бият. “Предлагам ви шанс да оцелеете”, каза той.

Зеленски също така обяви план за рязко понижаване на данъците за бизнеса, за да бъде подкрепена сериозно пострадалата от войната украинска икономика.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж