Земетресение разлюля Велинград

Трусът е регистриран в 12:02 часа

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

Земетресение с магнитуд 2,9 по скалата на Рихтер е регистрирано в района на Велинград. Това става ясно от справка на сайта на Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН. Земетресението е регистрирано в 12:02 часа българско време.

През изминалото денонощие в района на Велинград са регистрирани и няколко по-слаби събития с магнитуд М<2.2.

Най-силното събитие регистрирано там е от 3 ноември 1977 г., с магнитуд по сеизмичен момент М=5.5. След земетресението са наблюдавани частични повреди в сградите и изменение в дебита на минералните извори.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж