Жена уби мъж в Овча Купел

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

На 22.02.2023 г. Софийска градска прокуратура (СГП) привлече в качеството на обвиняема 40-годишната Й. З. за извършено престъпление по чл. 115 от НК и постанови да бъде задържана за срок до 72 часа. 

Досъдебното производство е образувано на 22.02.2023 г. в условията на неотложност на основание чл. 212, ал. 2 от НПК със съставяне на протокола за първо действие по разследването, а именно освидетелстване на Й. З. и се води от СДВР под ръководството и надзора на СГП. 

След запознаване със събраните в началния етап на разследването доказателства, наблюдаващият прокурор е преценил, че те са достатъчни по смисъла на чл. 219 от НПК за привличане на Й. З. към наказателна отговорност, тъй като сочат, че на 21.02.2023 г., в гр. София, ж. к. „Овча купел“, умишлено умъртвила  51-годишния М. И., с когото живеела на семейни начала, като го наръгала с нож в областта на гърдите, вследствие на което настъпила смъртта на пострадалия.

Предстои СГП да внесе искане в Софийски градски съд за вземане спрямо обвиняемата на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж