Жителите на “Средец”, “Студентски”, “Слатина” и “Витоша” вече сменят адресната си регистрация онлайн

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

От днес жителите на районите “Средец”, “Студентски”, “Слатина” и “Витоша” могат да заявят промяна на постоянен и настоящ адрес изцяло онлайн на следния адрес: https://address.sofia.bg/bg.

До момента за промяна на регистрацията се налагаше посещение на районната администрация, предоставяне на нотариален акт, а хората, които живеят под наем, се налагаше да водят със себе си и собственика на жилището.  

За стимул на гражданите да използват този метод, през първите три месеца няма да се събира такса за услугата.

В рамките на пилотната фаза софиянци ще могат да се идентифицират напълно безплатно само с камерата на мобилния си телефон.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж